Probiyotikler ile sağlığınıza destek olun; bakteri denildiğinde akla ilk gelen şey kötü bakterilerdir. Ama sağlığımıza destek veren iyi bakteriler de vardır. Bu bakteriler probiyotiklerdir. Probiyotik, bağırsakları düzenleyen ve bağışıklığı güçlendiren mikroorganizmalara verilen addır. Probiyotikler, bağırsağın doğal florasının hastalığa neden olan hemen her türlü düşman organizmaya karşı birer bariyer oluşturmasına yardımcı olmaktadır.Probiyotikler alerji, artrit, astım, kanser, depresyon, kalp hastalığı ve gastrointestinal problemleri de dahil olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde yardımcı rol oynar.
Vücudumuza Yarar Sağlayan Probiyotikler
-Bağırsak sağlığında etkilidir.
-Kadınlar ve bebeklerin sağlığında önemli rol oynar.
-Herhangi bir hastalıkta daha hızlı iyileşmenizi sağlar.
-Kilo vermemize yardımcı olur.
Araştırmalara göre; bağırsaklarımızdaki probiyotiklerin bakterilerin alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının önüne geçilmesine yardımcı olduğu sonucuna varılmıştır.Kalın bağırsağımızla ilgili yaşadığımız problemlere, aldığımız probiyotiklerle engel olabiliriz. Probiyotiklerin düzenli olarak kullanılmasıyla daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek mümkün. Aynı zamanda vücudumuzdaki bakteri dengesini de iyi yönde değiştirmektedir. Probiyotikler, vücudumuzdaki iyi bakterilerin sayısı arttırırken, kötü bakterilerin de çoğalmasını engeller. Probiyotik açıdan zengin besinleri beslenmenize dahil etmenizi öneririm.Bağırsaklarımızda iyi bakteriler kötü bakterilere göre daha fazladır. Probiyotikler kötü bakterilere karşı fiziksel bir duvar örerek bağırsakta faydalı bakteri görevi üstlenmektedirler.
Probiyotiklerle Kilonuzu Kontrol Altına Alın
Probiyotikler kilonuzu kontrol altına almanıza da yardımcı olur. Probiyotikleri doğal gıdalarla ve lifli gıdalarla vücudumuza alırız. Probiyotiklerin vücudunuzdaki sayısını arttırmak kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Yediğimiz çeşitli şekerler ve karbonhidratlar vücudumuzdaki iyi bakterileri yok etmektedir. Aldığımız probiyotikler sayesinde karbonhidrat ve şeker gibi ihtiyaçlarımızın önüne geçmekteyiz.
Antibiyotiğin Çaresi Probiyotikte
Antibiyotik almak vücudumuzdaki bakteri sayısında dengesizliğe yol açmaktadır. Probiyotikler bu durumun dengelenmesine yardımcı olabilir. Antibiyotikler kötü bakterileri öldürmekle görevlidir. Ama kötü bakterileri öldürürken iyi bakterileri de öldürür. Bu da gaz, kramp, kolit ve ishal gibi durumlara yol açar. Probiyotikler bu rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
Peki düzenli probiyotik alımının vücudumuzda yarattığı olumlu etkileri nelerdir?
-Besin öğelerinin emilimini sağlar.
-Patojen bakterilerin (iyi yıkanmamış gıdalarla bulaşabilen bakteri) üremesini engeller.
-Bağırsak mikroflorası bağışıklık sistemine iyi geldiğinden, cilt sorunlarını düzeltmede de yardımcı olur.
-Bağırsak mikrobiyotasının yeterli olması sonucuyla inflamatuar gıda alımı sonucu oluşan inflamasyonu azaltmada yardımcı olur.
-Vücut direncinizi artırarak sizi hastalıklara karşı korur ve sürekli olarak soğuk algınlığıyla ilgili bir problem yaşıyorsanız hastalığın süresini azaltmaya yardımcı olur.
Zengin Probiyotik Kaynakları
Kalsiyum Kaynağı Yoğurt; B vitamini ve kalsiyum ve potasyum içerir. Kemikleri güçlendirir.
Lahana Turşusu; Doğal olarak fermente edilmiş besinler probiyotik bakımından zengindir. Aynı zamanda lif, B ve C vitaminlerini içerir.
Salatalık Turşusu; Salatalık turşusu da tıpkı lahana gibi çok iyi bir probiyotik kaynağıdır.
Yoğurt, ayran, keçi sütü, şalgam, turşu vb. gibi fermente gıdalar, probiyotik açısından zengindir. Ancak sağlıklı sindirim sistemine kavuşmak; tek gecelik yoğurt yemeyle gelen mutluluğun ötesinde düzenli olarak fermente gıdaların tüketimi ile gerçekleşir. Probiyotikleri doğal yollarla almayı unutmayın…
Konuyla ilgili farklı bir yazıya burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.