Güzel görünmek, hemen her kadının öncelikli isteklerinden biridir. Ancak güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın. Çünkü makyaj malzemelerinin de bir son kullanma tarihi vardır. Ayrıca bu malzemelerin içinde bakteri üreme şansı vardır. Bu yazımızda makyaj malzemelerinin temizliği ile ilgili size minik tavsiyeler sunacağız.

Özellikle genç nüfusun yoğunlukta olduğu ülkelerde, güzelleşmek için harcanan paralar, ülke ekonomilerinde ciddi rakamlarla ifade ediliyor. Gelişen teknoloji ve eğitim olanakları, o minicik kutularda sunulan tozlarla yapılabileceklerin adeta sınırsız olduğunu gösteriyor. Tüketicinin bilinçlisi, kaliteli ürün üretmeye başlamanın ilk gereğidir! Bugün, kadınların hayatlarında vazgeçilmez bir yere sahip olan makyaj malzemelerinin, doğru kullanılmadığı taktirde nasıl birer bakteri yuvasına dönüştüklerini maddeler halinde anlatmaya çalışacağım:

KULLANMA TARİHİ

Yaşamımız boyunca kullandığımız her şeyde olduğu gibi makyaj malzemelerinin de bir son kullanma tarihi vardır. Bir ürün ne kadar doğalsa o kadar çabuk bozulur! Doğal ya da doğala yakın olduğu iddia edilen tüm ürünleri bu bilgi eşliğinde değerlendirmelisiniz.
Makyaj malzemelerinin son kullanma tarihleri geçtiğinde, içerisinde bakteri üremeye başlar. Mesela seyrek kullandığınız renklere sahip göz farlarınızı ya da rujlarınızı bitirmeniz neredeyse imkansızdır. Vaktinde tüketemediğiniz makyaj malzemelerinizi atmaktan çekinmeyin. Oluşacak bakterileri cildinize direkt sürdüğünüzü unutmayın. Peki hangi malzeme ortalama ne kadar süreyle kullanılmalı? En sık kullanılanlara bir bakalım… Pudra iki yıl, fondöten bir yıl ve ruj ise bir yıldır.

TESTER’DAN UZAK DURUN!

Hemen hemen hepiniz, renkli ışıklar altında sergilenen ve sınırsız kullanımınıza izin verilen tester ürünleri denemişsinizdir. Konuyla yakından ilgilenen bilim adamları çeşitli mağazalardan topladıkları tester ürünlerin bakteri yoğunluğu üzerinde bir araştırma yapmışlar. Çıkan sonuç son derece ürkütücü. İki yıl süren bu çalışmanın sonucunda, konu edilen makyaj malzemelerinin yüzde 100’ünde çeşitli virüs ve bakteriler bulunduğu tespit edilmiş! Bilinçli kadınların bir kısmı, tester ürün denerken kullanılmamış fırça ya da aplikatör talep ediyorlar. Ancak bu söz konusu bakteri ve virüslerden korunmak için yetersiz! Unutmayın, bu bakteriler ürün içerisinde bulunuyor. Temiz fırça ya da aplikatör istemek, sadece sizden önce kullanılan aparatta bulunan bakterilerden korunmanızı sağlar. Virüs ve bakterilerin kaynağına değdikleri an itibariyle hepsi birer taşıyıcıdırlar!

ALKOLLÜ SPREYLE TEMİZLEYİN

Makyaj malzemelerinin direkt uygulandığı en hassas bölge gözdür. Uzun süre yaşayabilen bakterilerin basit bir maskara uygulamasıyla bulaşabildiği ispatlanmış bir gerçek. Özellikle gözlerinize temas eden makyaj malzemelerini, (göz kalemi, fırça vb) alkol içeren spreylerle temizleyebilirsiniz. Cildinize direkt temas eden doğal içerikli ürünlere de dikkat edin. Neye alerjiniz olduğunu bilemezsiniz. Doğal kremlerin birçoğunda bulunan lanolin adlı madde koyun yününden yapıldığından alerjik etki gösterebilir.

www.sabah.com.tr’de orjinalini bulabileceğiniz bu yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.