10 Soruda Saç Ekimi…

Saç ekimi ile ilgili en çok merak edilen soruları uzmanımız Opr. Dr. Bilgehan Aydın sizler için yanıtladı.

Ağrısız ve iğne korkusu olmadan saç ekimi yapılır mı? Kuaförünüzün bile fark etmeyeceği saç ekimi  mümkün müdür? Yeni trend “Diamond Fue” nedir? Hiperbarik oksijen tedavisiyle kısa sürede sosyal hayata dönülebilir mi?

10 soruda Opr. Dr. Bilgehan Aydın’a saç  ekiminin  detaylarını sorduk ve tüm bilinmeyenlerin cevabını aldık.

Saç neden dökülür ve kimler saç ekimine uygundur?

Saç en çok genetik sebeplerle dökülür. Bunun yanında kansızlık, hormonel değişiklikler ve çağımızın en büyük hastalığı olan stres saç dökülmesinde belli başlı etkenlerdir.

Saç ekimine donör bölgesi yani verici alanı yeterli olan herkes uygundur. Saç ekimi 18 yaşından itibaren üst yaş limiti olmadan uygulanabilir. Saç ekimi operasyonunda  kişinin iyi bir aday olup olmadığına karar verilebilmesi için analiz muayenesine katılmasında yarar vardır.

Son trend “Diamond fue” nedir?

Saç ekimi, kişinin saç kaybının arttığı ve geriye dönüşünün olmadığı durumlarda yapılmakta olan bir operasyondur. Saç ekimi, özel tekniklerle donör alanı denilen özellikle ense bölgesinden, sağlıklı saç köklerinin alınarak, saçsız alana transfer edilmesiyle yapılan bir işlemdir.2000’li yılların başında uygulanmaya başlanan FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) tekniği cerrahi bir girişim olmadığı için daha çok tercih edilir. Saç kök hücreleri FUT tekniğinde olduğu gibi blok halinde değil tek tek alınır ve nakledilir. Genetik saç dökülmesi olan hastalar dahi FUE yöntemi sonrası ileriye dönük bir sorunla karşılaşmaz. Yeni gelişmiş olan elmas kaplamalı safir uçlarla yaptığımız operasyonlarımızla  “Diamond Fue” tekniğini kullanıyoruz. Diamond fue tekniği ile üç boyutlu kanal açımı sağlandığı için artık greftlerin ekimi daha sağlıklı oluyor. Dokuda herhangi bir iz bırakmıyor. Saç çıkışları tamamlandığında kişi kuaförünün bile ekim olduğunu anlamadığı izsiz, doğal ve sık saçlara kavuşmuş oluyor.

Hiperbarik Oksijen Tedavisi Nedir?

Hiperbarik Oksijen Tedavisi, özel bir basınç odasında saf oksijen solunması esasına dayanan bir tedavi yöntemidir.

Hiperbarik Oksijen Tedavisi kanın taşıyabildiği oksijen miktarını arttırdığından nakledilen dokunun daha kolay ve hızlı tutunmasını sağlar. Ayrıca doku yaralandığında hayatta kalabilmek için daha fazla oksijene ihtiyaç duyar. Yara iyileşmesi oksijene bağımlı bir süreçtir. Hiperbarik Oksijen Tedavisi sayesinde saç ekimi sonrası oluşan kabuklanmaların iyileşmesi ve saçın çıkış süreci hızlanır.

Saç ekiminde yeni dönem “Ağrısız ve iğnesiz anestezi” nedir?

Saç ekiminde hastaların en büyük korkusu iğnenin yarattığı ağrıdır. Gelişen teknolojiyle beraber iğne batırmadan, ağrısız, basınçla lokal anestezi uyguluyoruz. Hem iğne korkusuna hem de ağrıya son vermiş oluyoruz.

Saç ekimi ne kadar sürede yapılır?

Ortalama 4,5- 5 saat sürer. Ekibin kalitesine ve bilgi birikiminize bağlı olarak bu süre değişebilir.

Saç ön çizgisi nasıl belirlenir?

Teknolojinin öncüsü bir kurum olarak saç ön çizgisi tasarlama aşamasında artık kişiye özel ön hat çizimi planlamasını lazerle yapıyoruz.

Saç ekimi öncesi nelere dikkat edilmesi gerekir?

Saç ekiminden on gün önce ilaç kullanım durumu söz konusu ise uzmana haber verilmeli kan sulandırıcı ilaç ve alkol kullanımı bırakılmalıdır. Geçirilmiş bir rahatsızlık ve ilaç alerjisi varsa doktora bilgisi verilmelidir. Operasyona gelirken rahat giyip çıkarılabilen gömlek veya fermuarlı bir üst kıyafet giyilmelidir.

Saç ekimi operasyonundan sonra kaç gün içinde hasta çalışmaya başlayabilir ya da günlük hayata dönebilir?

Zamanın en değerli araç olduğu çağımızda artık ekim sonrası hiperbarik oksijen tedavisiyle beraber kişi bir hafta içinde kabuklanma sürecini atlatıp işine ve sosyal hayatına dönebilir.

Saçın son halini alması için ne kadar zaman geçmesi gerekir?

Saç ekiminden 2 – 3 ay sonra çıkmaya ve uzamaya başlar. 6. ayda göz dolduracak kadar gelişir. 1 – 1.5 yıl içinde ise mükemmel sonuçlara ulaşır.

Saç ekimi  sonrası nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Saç ekimi sonrası ilk on gün önemlidir. Bu zaman diliminde kafanın herhangi bir yere çarpmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. İlk yıkama üçüncü gün uzmanlarımız tarafından yapılır. Devamında tarif edildiği şekilde kişi onuncu güne kadar yıkama yapar. On günlük süreçte yakası dar kıyafetlerden kaçınmalı operasyon sonrasında tavsiye edilen ilaçların kullanımına özen gösterilmelidir. Operasyondan sonra sırt üstü pozisyonda yatılmalıdır.

Saç ekiminin riskleri nelerdir?

Saç ekimi kişiye özel planlanmalıdır. Saç kökleri, ihtiyaç duyulan alana göre en uygun şekilde dağıtılmalı ve kişinin ihtiyacına göre greft sayısı hesaplanarak  maksimum seviyede ekim sağlanmalıdır.

Ekim kanallarının yönleri kişinin anatomik yapısına uygun açılıp doğru açı kullanılarak sık ve doğal bir görünüm verilmelidir. Ekim işlemi doktor kontrolünde ve hastane ortamında yapılmalıdır. Tüm bunlara dikkat edilmediğinde hijyenik olmayan ortamlarda yapılan ekimlerde enfeksiyon ve benzeri sorunlarla karşılaşılabilir. En önemlisi de saçların yönü doğru ekilmediğinde sonrasında “çim adam görüntüsü” dediğimiz geri dönüşü olmayan sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Ekimi yapacak doktor ve hastane dikkatle seçilmelidir.

 

Aklınızdaki sorunun cevabını bulamadınız mı? Op. Dr. Bilgehan Aydın’a ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Ayrıca saçınızı güçlendirmenin doğal yollarından bahsettiğimiz bir başka yazıya  buraya tıklayarak  ulaşabilirsiniz.